Det nalkas vår i Sverige, äntligen. På våren lyser vi svenskar upp och får en nelt ny dragning till att vara utomhus. Det är även nu under våren som de flesta börjar ordna med sin trädgård, någonting som inte alltid är helt enkelt. Och du som känner att det inte alls går bra för dig att få till den där drömträdgården, rekommenderar vi att du tar hjälp. Det finns nämligen de som arbetar med trädgårdsdesign och ni kan tillsammans hitta den absolut bästa lösningen för en snygg trädgård.

Några som har en bra kunskap kring trädgårdsdesign är Anna-Lena och Helen. De är utbildade trädgårdsingenjörer och sysslar nu med att förmedla trädgårdsråd 508247-lawn-mowervad gäller planering, växtval samt håller föreläsningar. Enligt Anna-Lena är det vanligast att många vill hålla det enkelt; en grön vacker gräsmatta, en fin och lätt-hanterbar häck samt trädäck. Detta kan en trädgårdsarkitekt hjälpa dig med men de kan även göra en mer genomgående analys där de ser över vilken potential just din trädgård har – och kanske kan du även få en viss kunskap av designerna vilket gör att du sedan kan sköta om trädgården ändå.

Plugga trädgårdsskötsel?

Är du väldigt intresserad av trädgårdsskötsel? Kanske är det någonting att rikta in sig på och göra det till ett heltidsjobb? Att studera till trädgårdsmästare eller trädgårdsdesigner blir allt mer vanligt och det dyker hela tiden upp nya utbildningar. Nu senast kom det en ny utbildning på Hola Folkhögskola där under ett år får lära sig innebörden av en hållbar design, hur en hittar nya formar för produktion och konsumtion samt vad som innefattar miljöpåverkan och social hållbarhet.

Oavsett om det handlar om en trädgård tillhörande en villa eller en trädgård i en park så är det viktigt att vara medveten om kraften i det gröna. Lugnet som många pratar om när de arbetar i trädgården kan hjälpa de flesta, men självklart är det svårt om en inte vet hur man gör. Vill du testa och se hur mycket du kan innan du tar hjälp? Bra tips för trädgården hittas här.