Har du problem med silverfiskar i ditt kök? Då kan det vara ett tecken på att du har någon typ av fuktskada. För att ta itu med detta bör du be någon komma och besikta ditt kök. Det finns dock saker du själv kan göra för att komma åt problemen med silverfiskar i köket, rödcederolja är det absolut mest effektiva sättet tycker vi.

Rödcederolja är det mest naturliga bekämpningsmedlet mot skadedjur av olika slag, och förmodligen det mest välbeprövade sättet att ta itu med sin hemmamiljö utan att människor på något sätt påverkas. Det fungerar inte bara mot silverfiskar utan också mot myror och annan ohyra som kackerlackor. Det används både i våra hem men också på allmänna utrymmen, restauranger och så vidare. Har du silverfiskar i ditt kök bör du se det som ett tecken på att något inte är som det ska i ditt kök.

Har du inte silverfiskar är det en god idé att förebygga förekomsten. Det är en av vår absolut vanligaste inneboende och är den inte där kommer du förmodligen få besök av dem i ditt badrum senare ändå. Såhär skriver tidningen Metro:

”Det går att förebygga att silverfiskarna flyttar in i din bostad, främst genom att hålla rent och torrt  i de fuktiga områden där de trivs. Genom att göra det minskar du deras tillgång på mat och de kommer då inte att trivas.

Det finns även olika huskurer som kan hjälpa mot objudna silverfiskar, till exempel rödcederolja eller ättika som sprayas eller topsas längs med lister och vars doft silverfiskarna inte tycker om.”

Kombinera rödcederolja med fälla

Att det förekommer silverfiskar i badrummet är vanligt och egentligen inget du behöver oroa dig för. Det är naturligt att de finns i fuktigare miljöer och är det inte en redig invasion är allt som det ska. Börjar de dock synas i kök och andra utrymmen bör du se det som ett tecken på att något är fel med fuktbalansen i ditt kök. Kanske har du en fuktskada utan att veta om det?

Det vanligaste sättet att bekämpa silverfiskar på är med hjälp av rödcederolja. Den dödar inte djuren men gör att miljön känns otrevlig för dem, och de kommer därför fördrivas. Det bästa du kan göra då är att kombinera med en silverfiskfälla.

Ett vanligt alternativ till rödcederolja är ättika. Tyvärr är det en doft som inte är så behaglig att leva i, och därför rekommenderas något som gör att miljön känns behaglig för människorna som lever i den.

Läs mer om hur du bekämpar silverfiskar här.