Mönstrade tapeter, grått och beiga väggfärger, liksom sammetstyg till gardiner, soffor och fåtöljer. Detta är några av trenderna som definierar år 2019.

Vad är egentligen på tapeten rent bokstavligt i år? En hel del William Morris-mönster och mönster du hittar hos Svenskt Tenn. Men även rena färger i jordigt brunt, terracotta och svalt grått. Vad mer syns på inredningsfronten år 2019? I många fönster hänger bland annat gardiner utav sammet, böljande tyg som reflekterar ljus och dämpar ljud. Perfekt för sovrum. Det och mycket mer är trendigt i år.

Måla i färger som ökar bostadens värde

För att öka en bostads värde inför en framtida försäljning är det smart att måla väggarna i färger som går hem hos många:

Genom att följa de aktuella inredningstrenderna kan man enkelt öka bostadens värde. I vår har vi sett att färgerna grått och beige är populärt på väggarna, något som även kommer stanna fram mot höstkanten – Residence

Om du målar ditt hem i relativt mättade, neutrala färger har du rum för att krydda till inredningen med möbler i starkare kulörer. Det kan vara en djupblå soffa, en rosa sänggavel eller tavlor som sticker ut.

Inredning som går hem

I en artikel i MetroMode går det att läsa om alla trender för inredningen som går att märka av just nu. Det är bland annat brända toner, som terracotta, samt torkade blommor och stora kontraster. Rejäla bord får även en plats bland det trendiga, och då säger vi ajöss till små bord med 50-talsben i välvt trä. Nej då, du bestämmer helt själv. Bättre att återvinna eller sälja än att skrota, dessutom kanske du inte faller för alla trender heller? Gå din egen väl i inredningen för att få ett hem du verkligen trivs i.