Den som köpt en ny bostad och ska flytta från sin gamla, funderar förmodligen på hur flytten ska ske på ett smidigt sätt. Ett bra tips är att anlita en firma som sköter städningen.

3663262-close-up-of-a-woman-cleaning-a-bathroom

Här kan man läsa om att antalet personer som tar rutavdrag för hushållsnära tjänster blir allt fler. Den allra populäraste tjänsten är flyttstädning, följt av vanlig hemstädning. Experter säger att dessa siffror tydligt visar att tjänstemarknaden i Sverige blir starkare. Fler väljer att köpa de tjänster som de själva inte har tid eller kunskap att utföra. År 2014 var ett rekordår när det gäller rutavdrag och det året betalade Skatteverket ut runt 20 miljarder kronor i skattereduktion. Nu har rotavdraget sänkts men det är fortfarande populärt att köpa hushållsnära tjänster.

Anlita en städfirma

Är man exempelvis på väg att flytta är det för de flesta alltså dags att ta in offerter från olika städfirmor som kan hjälpa till med flyttstädningen. En firma som erbjuder städning till ett bra pris och håller hög kvalitet är Spodra Lux, men det finns självklart en massa andra bra firmor. När man ska anlita en firma som ska hjälpa en att städa vid en flytt är det inte bara viktigt att man hittar en firma som är bra och har ett rimligt pris. Det är även bra att kolla upp vad som ingår i städningen och vad man kan förvänta sig vid städningen, tipsar NT.

Dyrt med dålig städning

Funderar man på om det verkligen är värt att anlita en firma som sköter städningen, bör man tänka på att en dålig städning kan kosta en dyrt. Har man städat bostaden själv finns det nämligen större risk för att arbetet gjorts lite slarvigt och att man måste betala för en ny städning.

”Var femte flyttstädning hos det kommunala bostadsbolaget MKB i Malmö är underkänd, enligt tidningen Metro.” Läs mer.