Att ha ett snyggt badrum är det många som vill, men alla har inte finanserna till att renovera om hela rummet från scratch – tur är därför att det med enkla medel går att piffa upp badrummet utan att slå ett enda slag i form av renovering.

badrum ljust renoveratTidigare skrev vi om hur badrummet kanske är hemmets viktigaste rum och hur viktigt det är att vi faktiskt trivs här. Dock kräver badrummet ofta en helrenovering om man vill få det att bli det perfekta badrummet, men det går faktiskt att med enkla medel att piffa upp badrummet utan renovering – det hela handlar om inredning och kreativitet, något som också gör att ansträngningen i plånboken blir mindre. För visst går att piffa upp även det tråkigaste badrum med hjälp av lite ny inredning, det gäller bara att veta hur man gör detta på bästa sätt, något som man snabbt kan hitta smarta knep och knåp för – till exempel i denna artikel.

Så piffar du upp badrummet

När det kommer till att piffa upp ett badrum utan att renovera finns en del saker att lägga på minnet för att inredningen ska funka och viktigast att komma ihåg är att detaljerna är viktigast när man vill göra ett bra badrum bättre. Något som till exempel Expressen tipsar om är att se badrummet som vilket annat rum som helst, trenden för i år säger nämligen att badrummet är det nya finrummet och därför förtjänar lite mer eftertanke. Att byta ut enkla saker som att sätta in en ny blandare i handfatet kan göra mycket för helhetsintrycket och en grön växt skapar stämning. Eller så kan man göra lite mer storslagna förändringar som att måla om sitt badkar i en trendig färg så som mossgrön eller täcka sitt handfat med snygg mosaik, huvudsaken är att du tycker det blir snyggt.

Tips på inredning i badrum:

  • Blandare i annan färg än krom, såsom mässing eller rosé.
  • Skapa kontraster med hjälp av färg såsom att inreda med svarta detaljer i ett annars helvitt badrum.
  • Byta fötter på badkaret för en mer dramatisk look.
  • Våga ställa in gröna växter och färska snittblommor i vas.