Köket är enligt många hemmets hjärta och därför kan det vara en god idé att lägga lite extra ansträngning och tid på att göra sitt kök så bra som det bara går – men det behöver inte kosta multum: det går att få det snyggt utan att det bränns hål i plånboken.

kökI Expressen står att läsa om hur man kan renovera köket utan att spendera en förmögenhet på kuppen och det är genom att budgetrenovera genom färg och inredningsdetaljer. För sanningen är att det nämligen inte krävs mycket för att ändra känslan i ett kök, vilket ofta är just vad man vill göra när man renoverar. Istället kan man, precis som artikeln beskriver, ändra det mest vitala såsom köksluckornas färg och sedan gå loss med inredningen. Men hur gör man detta på bästa och billigast vis? Enkelt. Man utgår helt enkelt från sin egen smak och låter fantasin flöda – och handlar allt billigt.

Så renoverar du billigt

Visst finns många teorier om hur man ska gå tillväga när man vill komma undan billigt med sin renovering och det absolut vanligaste är att bara spendera de stora pengarna på utvalda ting. Till exempel kostar några burkar färg att måla om väggarna med kanske inte så mycket, men en ny spis eller kyl- och frys kan kosta desto mer, och det gäller därför att planera. Många gånger räcker det kanske med att bara måla om för att lyfta köket och andra gånger krävs nya vitvaror – då är det vitvarorna och inte till exempel taklampan du ska spendera de stora pengarna på och då kanske inte så mycket finns kvar i plånboken lägre till inredningen. Turligt nog är loppisar och secondhand butiker riktiga fyndplatser och här kan du hitta allt möjligt, och bli inte rädd för vilket skick prylarna är i. Ibland räcker det med lite sandpapper och olja eller färg för att en pryl ska bli lika fräsch som en ny – så se bortom slitage och skick och försök istället se potentialen. Något som till exempel är extremt trendigt just nu är den lantliga stilen med gedigna trädetaljer och växter i hemmet och på så vis är ju dessa secondhand butiker helt rätt plats att fynda på.