Inbrotten i svenska hem har ökat, både i villor och hus men den största ökningen har skett när det kommer till inbrott i lägenheter. Men hur inbrottssäkrar man en lägenhet? En bra försäkring är att skaffa sig ett ordentligt hemlarm – detta behöver du tänka på för att välja rätt larm.

Lägenhetsinbrotten runt om i landet ökar och ett smart sätt att skydda sitt hem från detta är genom att skaffa sig ett bra hemlarm. Men se till att välja ett larm som är anpassat just till lägenheter, och på marknaden finns många olika varianter att välja på men vilket larm är egentligen bäst? Här är allt du behöver tänka på för att välja ett bra larm.

Så väljer du hemlarm

När du ska inbrottssäkra en lägenhet är det viktigt att du först och främst investerar i de grundläggande skydden såsom en inbrottsdörr och ordentliga lås på både balkongdörr och fönster. Sedan kan det vara bra att även installera ett larm men att veta vilket larm man ska välja är inte alltid det lättaste, speciellt inte då det finns så många olika att välja på. Det bästa tipset är att börja med att jämföra de olika larmen och se över vilka larma som ger dig vad. Ingår till exempel uppkoppling till mobilen så du blir meddelad om larmet går igång? Är larmet kopplat till en larmcentral som erbjuder utryckningar i skarpa lägen? Smart kan vara att söka upp redan gjorda jämförelser och se om de larmen som presenteras i dessa är intressanta för dig. Exempel på sådant är till exempel Expressens Testfakta som gjort just en jämförelse som handlar om lägenhetslarm, och kravet var att de larmtjänster de jämförde just erbjöd koppling till larmcentral. Rekommendationen är därför att kolla in den typen av tester och något att hålla i bakhuvudet är att ditt försäkringsbolag kommer belöna dig för installationen av larmet i den mening att om ett inbrott skulle ske även om du har larm så kommer detta att osta dig mindre – många försäkringsbolag ger ofta en lägre premie till de som har larm än till de som inte har det.