I dag skriver vi om kanske hemmet allra viktigaste rum, nämligen badrummet. Detta kan man fräscha upp ganska lätt, men en renovering kan kosta så det gäller att göra det noggrant.

badrumsmöbler handfatI en artikel i VLT kan vi läsa att vi numer inreder våra badrum med minst lika mycket noggrannhet som vi gör med våra andra rum. Företag och inredningsmagasin har verkligen börjat satsa på att visa att badrummet kan vara minst lika viktigt som ett kök eller ett vardagsrum, och ett rum som ska gå i harmoni med resten av ens hem. Glöm alltså trista små utrymmen med våtmatta i mörk kulör, slitna klinkers och gamla spegelskåp i plåt. Tänk i stället marmorplattor, massagebadkar från Badspecialisten och storbladiga växter i guldiga krukor samt ljus från stora fönster.

Planera ditt badrum noggrant innan renovering

Men hur ska man tänka för att få till sitt drömbadrum? Enligt inredaren Janniche kan man gå till väga såhär: Planera oerhört noggrant, var inte otydlig mot hantverkarna, anlita personer som du känner till, stå på dig som kunde så du får det som just du vill, badrum är dyrt att renovera så se till att du blir nöjd med resultatet.

I en annan artikel i Expressen kan vi läsa om hur man får det personligt i sitt badrum, och får bort de vanliga trista som ju badrum brukar kännas som. Det behöver inte alltid bli superdyrt, ibland kanske det räcker med att byta ut färgen på duschdraperi, handdukar, badrumsmatta och låta alla dessa gå i samma accentfärg. En riktigt snygg spegel i mässig eller guldfärg kan verkligen sätta fart på känslan i badrummet, kanske en helt rund eller i klassisk art deco-stil. En lyxig handtvål ger bara det en härlig vibb av att badrummet är något extra, eller blommor i fönstret och ett eller annat doftljus av kvalitet. Dekorera till exempel badkarskanten med snäckor och ljus, det ger badet lite mer spa-känsla. Se till att fogarna i kakel och klinkers är rent, det gör ett rum mycket trevligare på en gång, bra fogrengörare kan man lätt hitta i välsorterade mataffärer och alldeles säkert på ett större byggvaruhus.