Vem vill inte ha ett tåligt och framförallt vackert trägolv att gå på, barfota som med strumpor och sockor. Alldeles beroende på årstid. Det toppar mångas listor när det kommer till förändring i hemmet.

trägolvNär det kommer till inredningstrender just nu ligger snyggt, massivt trägolv högt på önskelistan hos många. Gärna får det vara ett äldre golv som blivit slipat och inoljat på nytt. Både vackert och mycket bättre för miljön än att slita ut ett golv och lägga in ett helt nytt. Dessutom är det billigare. För att få till en snygg golvslipning i Stockholm gäller det att kontakta rätt golvexpert.

Olika typer av golv

Det finns flera olika golvtyper att välja på, allt från trä i olika former till laminat, linoleum och textil. Se till att unna dig ett golv i bra kvalitet, så att det håller sig slitstarkt och vackert länge:

Golvet ger till stor del ett rum dess karaktär och genom att byta golv kan känslan förändras radikalt. Och det är inte bara utseende, färger och struktur som ska väljas med omsorg. Ett golv kanske du inte byter så ofta utan det ska även klara slitage och hålla sig snyggt i många år – Expressen

Vårda ditt slipade trägolv

Men hur vårdar du då golvet? I en artikel i Sköna Hem går det att få rådet att fuktmoppning utan för mycket vatten är ett bra sätt. Om du väljer ett golv i ek kan du sedan fräscha upp träet i framtiden, liksom förändra det, om du tröttnar.

Om du själv vill slipa ditt golv gäller det att du har koll på vad du gör. I en artikel i Vi i Villa går det att läsa om hur du bör välja rätt slippapper, ett inte för grovt och ett som inte är för fint.