Ett gammalt missonshus i Ängelholm har blivit ett hem – detta efter att Henrik och Pia Björkenfeldt valde att köpa huset. Och det är ett storslaget hem, med en inredning som är helt rätt i tiden.

I den stora matsalen hittar vi ett matbord i trä, stort och kraftfullt, placerat på ett vackert ljust3091291-interior-fritidshus trägolv i en-stav. Längst upp i huset hittar vi sovrummet och under det höga snedtaket där takbjälkarna har tagits fram ligger sängen på en trädpall, så enkelt som det kan bli. Även vardagsrummet håller den enkla tonaliteten, med samma trädgolv som resten av hemmet och ett vardagsrumsbord som helt enkelt består av fyra plankor på hjul. Soffan är avlång och beige, och smälter in i den övriga inredningen. Bakom soffan hänger 6 fotografier av familjen, alla i svar-vitt och enhetligt med den avskalade känslan.

Det är ett hem att avundas men självklart är det få som ens om pengar finns – har möjlighet att köpa ett missonshus. Istället får en arbeta med de alternativ man har, men inredningskänslan: avskalat och enkelt, är trendigt i år och någonting som fungerar oavsett om en bor i en etta i Vasastan eller i en stor villa på landet.

Inred i den nakna trenden

Och det är verkligen den nakna trenden som är rätt för 2016. Det ska vara enkelt och avskalat – någonting som faktiskt är mycket svårare att få till än många tror. Enkelt och avskalat behöver inte heller vara tråkigt, genom att inreda med exempelvis enkla pinnstolar i olika färger till massivt träbord kan du verkligen. Se stolarna som finns på http://www.trendrum.se/ för att inspireras. Det handlar om att få till en enhetlig känsla som genomsyrar hela hemmet. Det viktigaste för att det ska bli rätt är att du planerar ordentligt innan du börjar inreda. Bestäm vilken tonalitet du vill ha och utgå från ditt hem. Några saker att eftersträva är: enkelt, tydligt och naturligt. Mer om hur du når trenden hittar du här.