Alla har vi någon gång blivit irriterade på vår fastighetsägare i samband med ett stambyte, men alla blir nog inte lika irriterade att de sätter upp en satirisk lapp i trapphuset och låtsats vara hyresvärden – men just detta hände i Pennygångens trapphus och nu har fastighetsägaren valt att anmäla händelsen.

pinboard-lapparAtt bo i ett hem som har Sveriges fulaste badrum är det nog många som känner igen sig i och är man boende i en bostadsrätt kan man delta i tävlingen med samma namn som känslan för att slåss om att få sitt badrum klassat som just ”Sveriges fulaste badrum” – och sedan en gratis renovering i vinst. Men innan en renovering kan genomföras är det klokt att först göra ett stambyte, och bor man i hyreshus är denna bekostad av hyresvärden som sedan också i bästa fall renoverar upp badrummet till finare och modernare modell. Det är något man till exempel är i full färd med att göra i Pennygången där det är fastighetsägaren Stena fastigheter som står för stambytet. Men allt är långt ifrån frid och fröjd för det, och det märks framförallt av de boendes frustrerade lapp som hittats i trappuppgången – en lapp med så mycket missnöje att Stena fastigheter valt att anmäla lappskrivaren till polisen.

”Svärtar ner fastighetsägarens goda namn”

Lappen, som det hela handlar, ser vid en första anblick ut att komma från just Stena fastigheter själva i form av en informationslapp. Men så är inte fallet. Lappen är nämligen en satirisk beskrivning av vad ”fastighetsägaren” har att erbjuda sina boende under stambytets gång och är inte undertecknad Stena fastigheter, som är det riktiga namnet, utan är signerad ”Satans fastigheter AB”, skriver Expressen. Och till tidningen säger en av de boende att lappen rent av kommer ur en frustration som alla de boende känner just nu och är inget annat än ett sätt att uttrycka denna frustration på, och bör ses som satir. Men så känner inte fastighetsbolaget. De ser allvarligt på händelsen och menar att denna lapp svärtar ner deras annars goda namn – och därför har man valt att anmäla den anonyma lapp-författaren till polisen och väntar i dagsläget på agerande från polisens sida.